Verloting van unieke handgemaakte gitaar: de Lucaster

Een nierspecialist en een psychiater bundelden hun creatieve krachten en bouwden en beschilderden eigenhandig een elektrische gitaar. Het resultaat was ‘Lucaster’, een unieke gitaar die verloot werd voor de Warmste Week van Music for Life. 

De gitaar werd gebouwd binnen het ‘Simon Rees Art’ project waar naast dr. Simon van Hooland, nierspecialist en gitaarliefhebber, ook Tony De Rese, een houtbewerker, deel van uitmaakt. Ze haalden hun inspiratie bij de legendarische Fender Telecaster. Koen Willems, psychiater en kunstschilder – alias K. Kwartsman – ging in op de vraag van zijn collega arts om de zelfgemaakte gitaar te beschilderen.

De Lucaster, geïnspireerd op de legendarische Fender Telecaster, werd tijdens de eindejaarsperiode bespeeld door heel wat bekende artiesten: Eric Melaerts, Flip Kowlier, Frank Vander Linden, Berlaen en Wigbert. Ze waren allemaal onder de indruk van het werk dat onze artsen hadden verwezenlijkt. 

De gitaar was te bewonderen in de inkomhal van AZ Sint-Lucas en geïnteresseerden konden voor 5 euro een lotje kopen.


In totaal werden 996 lotjes gekocht, goed voor een opbrengst van 4.980 euro voor Music for Life, ten voordele van vzw’s Revive en H.E.L.P die medische missies organiseren in Afrika.”