Draai eens mee op een andere dienst dankzij het Meeloperproject

“Meeloper” heeft in AZ Sint-Lucas allesbehalve een spottende betekenis. Het is de ludieke naam voor een medewerker die een kijkje gaat nemen bij de collega’s van een andere dienst. Meelopen is meer dan een rondleiding krijgen: 

  • Je mag echt meehelpen op de dienst en je leert de collega’s beter kennen. Misschien loopt de samenwerking nadien wel vlotter?
  • Het geeft inzicht in elkaars werk. Misschien begrijp je achteraf wel beter waarom bepaalde afspraken gemaakt zijn?
  • Je krijgt eens een heel andere kant van het ziekenhuis te zien.
  • Iedereen kan ongetwijfeld iets leren van hoe een andere afdeling bepaalde zaken aanpakt. Misschien heb je nadien wel nieuwe ideeën voor je eigen afdeling?

In 2018 plaatsten zo’n honderdtal medewerkers een zoekertje om mee te lopen of een meeloper te ontvangen. Voor 50 gelukkigen werd een match gevonden. Ook de directieleden gaan elk jaar ‘vreemd’ op de dag van de medewerker. 

Nona Daveyne is administratief medewerker op het directiesecretariaat. Zij stak een handje toe bij de voedingsdienst in campus Sint-Lucas, onder het goedkeurend oog van Jan Rosiers, coördinator catering. Nona: “Als beheerders van de vergaderzalen hebben wij veel contact met de voedingsdienst voor onder andere het bestellen van broodjes of om hapjes te voorzien bij evenementen enz. Ik vond het leerrijk om te zien wat er eigenlijk allemaal gebeurt nadat wij onze bestelbon doorgeven. Het viel me op hoe hard er gefocust wordt op hygiëne en voedselveiligheid. Het was een plezante en interessante ervaring, ik raad het iedereen aan!” Jan: “Wekelijks sturen zij een bundel bestelbonnen, dagelijks zijn er contacten met de voedingsdienst. Het was voor ons aangenaam dat wij eens konden tonen aan Nona wat er allemaal gebeurt met een bestelbon, vanaf het beleggen van de broodjes in de koude keuken tot en met de administratieve verwerking.”


Dankzij het meelopen begrijp ik beter hoe het hele traject in elkaar zit. Het was een unieke kans en een erg leerrijke dag!”